Українські водії задумалися про те, що незабаром може виникнути нова хвиля дефіциту палива в країні, а також необхідність зробити запаси бензину і дизеля до приходу холодів через короткострокові черги на АЗС, відразу після масованих обстрілів.

Про це стало відомо завдяки думці директора групи "А-95" Сергія Куюна, яку він озвучив для журналістів одного з українських видань.

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Експерт упевнений, що зараз у країні палива більш ніж достатньо і йдеться не про запаси на нафтобазах. Весняна криза змусила операторів ринку оперативно реформувати логістичну систему постачання України паливом.

"Так, зараз паливо в Україну завозять бензовозами та залізницею, тому великі обсяги палива більше ніде не зберігаються і знищити їх неможливо фізично. Якщо говорити про ціни, а не про наявність палива, то тут ситуація не така сонячна, на світовому ринку палива сильне зростання показує дизельне паливо, в той час як ціни на бензин зростають відносно помірно. З цієї причини до кінця цього року слід очікувати підвищення цін, але наскільки сильним воно буде, поки ніхто не береться сказати.", - Заявив Сергій.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

За словами експерта, третє проблемне питання – це зимове дизельне паливо. Якщо в західні регіони його привезти з Польщі, Литви та Німеччини не проблема, то південна частина країни поки що залишається у підвішеному стані із забезпеченням зимовим дизелем. Однак тут робити висновки поки що зарано, адже трейдери активно шукають шляхи вирішення проблеми, а пропозиції є навіть зараз, але залишається відкритим питання ціни.

Нагадаємо, штрафи за "євробляхи": українцям підказали, як не платити нечувані суми за авто .

Раніше повідомлялося, дешевше впіймати самому: в Україні змінилися цінники на рибу - які види подорожчали .

Також, водії, приготуйтеся: чи вистачить Україні морозостійкого дизеля на зиму, і чи це вплине на ціну .