Обстріли цивільної інфраструктури, націлені на те, щоб залишити українців без світла та тепла можуть бути максимально неефективними, через допомогу самих українців.

В Укренерго порадили, як найкраще економити електрику, щоб путін подавився від злості, і в Україні зима пройшла з мінімальними відключеннями. Зокрема в дописі зазначено, що коли українці ввечері вимикають праску та обігрівач, не вмикають прання, диспетчерський центр "Укренерго" відразу бачить, як загальне споживання в країні зменшується.

Місто без світла. Фото: скриншот з відео
Місто без світла. Фото: скриншот з відео

Це означає, що нашу енергосистему, яку щодня атакує ворог, диспетчерам легше зблансувати у вечірні години. І у наших спеціалістів не виникає потреби застосовувати примусові обмеження споживання - пишуть експерти

Вимикаючи енергоємні електроприлади кожен українець дбає про те, щоб у всіх було світло. Споживаючи відповідально, можна вагомо допомогти енергетикам тримати так званий "Енергетичній фронт".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пожежники тушать пожежу на ТЕЦ. Фото: скриншот з відео
Пожежники тушать пожежу на ТЕЦ. Фото: скриншот з відео

Отже, найкращі часи для користування праскою та приготуванням їжі на електроплитці - є години з 9 по 17, та з 23 по 6 годину ранку.

Також в нічні години найбезпечніше користуватися пральною машинкою, конвектором та обігрівачем.

Поради Укренерго
Поради Укренерго

Нагадаємо, ми писали, що якщо світла немає кілька днів: як рятуватися у критичній ситуації, правила виживання.

Як повідомляв "Знай.ua" українські АЗС змінили цінники на автогаз: на водіїв чекає неприємний "сюрприз".

Також "Знай.ua" інформував, що у МОЗ розповіли все про дистанційне навчання під час воєнного стану.