Ціни на продукти з початку повномасштабної війни здійснили помітний стрибок, у тому числі подорожчання торкнулося фруктів. Деякі з них досі зростають у ціні, але деякі позиції стають доступнішими для гаманців звичайних українців. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані порталом Мінфін.

В українських супермаркетах змінилися ціни на виноград та яблука. Станом на 16 жовтня виноград подорожчав у середньому більш ніж на гривню - з 90,37 до 91,70 гривні за один кілограм.

Фрукти . Фото: Знай. UA
Фрукти . Фото: Знай. UA

Ціни на нього варіюються залежно від торгової мережі. Якщо у Metro цінники сягають 112,90 гривні за кілограм, то у Varus - 68,90 гривні за кілограм.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У той же час ціни на українські яблука в супермаркетах пішли на спад і якщо порівнювати з попереднім місяцем, то фрукт став помітно доступнішим. Середня вартість складає 12,26 гривні за кіло, а місяцем раніше було 20,58 гривні за кіло. У мережі супермаркетів Varus яблука в середньому продаються по 10,90 гривні за кілограм, а в Novus – 13,99 гривні за кілограм.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на сіль кинулися вгору, а цукор тримається з усіх сил: як змінилися цінники в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, вершкове масло сягає 70 грн, а копчена ковбаса подорожчала ще на 75: актуальні ціни в супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.