Час зараз вкрай нестабільний, і практично щодня українцям доводиться слухати звуки повітряної тривоги та йти до укриття. Деколи це займає кілька годин, і не завжди громадяни беруть із собою потрібні та дозволені речі.

Останні кілька тижнів росіяни лише посилили ракетний терор українськими містами, і повітряні тривоги можуть тривати майже половину дня.

Через це громадяни країни мають ховатися в укриттях, але чи все роблять все за правилами. Перед тим як вийти з дому потрібно обов'язково переконатися, що ви перекрили газ, електрику та воду, а також закрили вікна.

Укриття - фото fakty
Укриття - фото fakty

З собою в притулку в жодному разі не можна брати такі речі:

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

- Легкозаймисті речовини;

- речовини із сильним запахом;

- Громіздкі речі.

При цьому, коли ви перебуваєте в укритті, категорично заборонено ходити по приміщенню без потреби, або ж пересувати предмети. Це надмірний шум, який може злякати інших людей.

Також, вриватися у службові приміщення заборонено, або ж самостійно вимикати чи включати обладнання, яке там розміщено.

Метро під час тривоги, скріншот: YouTube
Метро під час тривоги, скріншот: YouTube

Не можна шуміти, палити, відчиняти захисні двері або розводити вогонь. Це такі прості правила, які, на жаль, не все розумію на восьмий місяць війни.

З укриття рекомендується виходити лише після сигналу відбою тривоги. Якщо воно було пошкоджене або обвалюється, тоді потрібно намагатися разом з людьми всередині розблокувати вихід. Не треба чекати на допомогу з вулиці.

Бомбосховище. Фото: YouTube
Бомбосховище. Фото: YouTube

Нагадаємо, про які електроприлади варто "забути" на якийсь час: поради експертів українцям розумно економити

Раніше повідомлялося, що надіслати посилку під час повітряної тривоги та відсутності світла: Нова пошта вказала на важливий нюанс

Також, транспорт, продукти та зв'язок: як змінилися ціни в 2022 на ключові сфери в Україні