Багато українців люблять починати ранок з чашечки ароматної кави, що бадьорить, але це задоволення стає все дорожчим і дорожчим. Як змінилися цінники на популярний напій, показує портал "Мінфін".

Ціни на продукти в Україні зробили суттєвий ривок, який, як вважають експерти, стане не останнім до кінця року. Зокрема, зросли в ціні популярні напої, зокрема кава. Якщо порівняти середньомісячні ціни у вересні та в другій половині жовтня, то можна побачити суттєву різницю.

Кава, фото Знай.uа
Кава, фото Знай.uа

Кава Nescafe Gold додала в ціні майже 8 гривень. У вересні середня вартість напою, що бадьорить, становила 138,56 гривні за упаковку 120 грамів, а станом на 21 жовтня - 146,68 гривні. Ціни на цей напій варіюються в залежності від мережі супермаркетів. Так, у Auchan найдорожче – 170,90 гривні, а у Varus – всього 125,10 гривні.

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Любителям кави із вершками доведеться витратитися ще більше. Так, вершки Простоквашино 10% у середньому коштують 21,23 гривні за 200 мл. У вересні продукт був трохи дешевшим - 21,20 гривні.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на сіль кинулися вгору, а цукор тримається з усіх сил: як змінилися цінники в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, вершкове масло сягає 70 грн, а копчена ковбаса подорожчала ще на 75: актуальні ціни в супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.