Всі знають, що мед має дуже корисні властивості, але одиниці задаються питанням - як правильно його вживати, щоб не нашкодити організму. Відповідь дали дієтолог-нутриціолог київського медичного центру "Доказові" Тетяна Міненко та практик нетрадиційної медицини Лариса Козленко.

Є декілька правил вживання та особливостей такого важливого продукту. Про це написали у "social". Насамперед мед не допоможе схуднути, тому що в ньому багато цукру, так що використовувати його як замінник не варто.

Мед, фото з вільних джерел
Мед, фото з вільних джерел

А ще малюкам мед протипоказаний через ризик захворіти на ботулізм, хоча там і багато корисних речовин і вітамінів. Дітям рекомендують давати цей продукт після року, а краще після трьох. Знову ж таки, у ньому велика кількість цукру.

Діти. Фото: Telegram
Діти. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Мед – це чудовий метод боротьби з нічним кашлем. Клінічно доведено факти його лікувальної дії.

"Американські лікарі клінічно довели, що під час кашлю, а особливо сухого та нічного, чайна ложка меду на ніч або чай з чайною ложкою меду можуть допомогти полегшити стан хворого. Але в такому випадку варто уважно поставитися до правильного вибору меду: він має бути справжнім, а не цукровою підробкою", – зазначає Тетяна Міненко.

Також для того, щоб дізнатися про норму споживання меду і чи можна взагалі його рекомендувати, потрібно враховувати вік людини та її стан здоров'я. Натщесерце він може стати додатковим навантаженням на підшлункову, краще його з'їсти під час їжі.

Бджола робить мед, фото з вільних джерел
Бджола робить мед, фото з вільних джерел

Раніше ми писали, мурахи обходитимуть ваші квіти десятою дорогою: як позбутися настирливих комах

Як повідомляв Знай.ua, ліхтарик для будинку, коли вимкнули світло: який варіант краще вибрати

Також портал Знай.ua писав, що фрукти стають доступнішими, але не всі: супермаркети встановили нові ціни на виноград та яблука