Ціни на продукти в Україні стрімко змінюються і здебільшого не на користь гаманців покупців. Втім, є позиції, які стають дешевшими. Так, портал Мінфін показав, як змінилися ціни на борошно, гречку та сіль в українських супермаркетах.

У супермаркетах оновилися цінники на одні з найпопулярніших продуктів: борошно, гречку та сіль. Деякі з цих позицій несуттєво подорожчали, а інші нарешті порадували здешевленням.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, пшеничне борошно торгової марки Хуторок станом на 22 жовтня в середньому коштує 22,15 гривні за кілограм, що на 4 копійки дорожче, ніж напередодні. Цінники на продукт коливаються від 21,60 до 22,44 гривні за кіло в залежності від мережі, де продаються. При цьому за два кілограми цього ж борошна доведеться викласти 39,43 гривні, що на 99 копійок дорожче, ніж на місяць раніше.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Дуже помітно подешевшала гречка: із 87,94 гривні за кіло її вартість знизилася в середньому до 78,70 гривні за кіло. В Ашан її вартість стартує від 67,30 гривні, а у Варусі продається по 89,90 гривні за кіло.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сіль також пішли на спад. Так, продукт можна в середньому придбати за 27,50 гривні за кіло, при тому, що місяцем раніше вартість сягала 30,56 гривні за кіло.

Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на сіль кинулися вгору, а цукор тримається з усіх сил: як змінилися цінники в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, вершкове масло сягає 70 грн, а копчена ковбаса подорожчала ще на 75: актуальні ціни в супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.