У жовтні збільшили мінімальну зарплату в Україні, через це зростання, пенсії у низки пенсіонерів також набули нових сум. В Пенсійному повідомили, у яких регіонах середня пенсія найвища в Україні. Це виявились три регіони — Київ, Донеччина та Луганщина.

Середні розміри пенсій по областях станом на 1 жовтня 2022 року оприлюднив Пенсійний фонд України. Серед лідерів кияни, у них розмір середньої пенсії 6231,49 грн. На другому місці — мешканці Донеччини, середній розмір пенсійних виплат яких — 5749,01 грн. На Луганщині середній розмір пенсії 5309,44 грн.

Пенсіонери. Фото: скриншот відео
Пенсіонери. Фото: скриншот відео

На четвертому місці за найвищим середнім розміром пенсій по Україні опинилася Дніпропетровська область, пенсіонери з якої отримують у середньому 5074,88 грн на місяць. Найменша середня пенсія на Тернопільщині 3490,32 грн, а в середньому в Україні розмір пенсійних виплат становить 4539,36 грн.

Пенсіонерам підвищили виплати. Фото: скриншот з відео
Пенсіонерам підвищили виплати. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У першу десятку з найвищими пенсіями увійшли Запорізька, Київська, Житомирська, Харківська, Полтавська та Одеська області. Менше ніж 4000 грн у 9 областях України. Черкаська, Івано-Франківська, Вінницька, Херсонська, Волинська, Хмельницька, Чернівецька, Закарпатська, та Тернопільська області.

Нагадаємо, ми писали, що у Верховній Раді можуть запровадити спеціальний вид пенсій для українців: кому нарахують удвічі більше грошей.

Як повідомляв "Знай.ua" термінал "з'їв" гроші, але рахунок порожній: інструкція щодо повернення коштів.

Також "Знай.ua" інформував, кому з українців можуть відмовити у виході на заслужений відпочинок.