В Україні хочуть запровадити спеціальні пенсійні виплати у розмірі 5 тисяч гривень. Звичайно ж, одержати їх зможуть не всі, а певна категорія людей.

Відповідний законопроект під номером 8032 вже було подано до Верховної Ради України.

Спеціальні пенсії, які збираються запровадити для певної категорії людей, будуть значно вищими, ніж це було раніше. Йдеться про громадян, котрі мають певні заслуги перед нашою батьківщиною.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Автори законопроекту одразу зазначили, що хочуть виділити кошти на таку пенсію людям, які вважаються борцями за державну незалежність. У цю категорію також внесуть людей, які в період з 1917 по 1991 були репресовані за свою національну або релігійну приналежність.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Такий тип виплат відповідатиме подвоєній сумі прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян.

На сьогоднішній день сума виплат становить 2508 гривень, але вже після ухвалення цього законопроекту становитиме 5016 гривень.

Якщо народні депутати підтримають ініціативу, то сотні пенсіонерів матимуть змогу почати жити значно краще. На старості років вони можуть відчути реальну підтримку після того, як зазнали тортур від радянського режиму.

Українські пенсіонери, Уніан
Українські пенсіонери, Уніан

Але не можна не відзначити, що виплата спеціальних пенсій може значно скоротити український бюджет.

Щоб профінансувати одному такому пенсіонеру спеціальні виплати протягом 1 року, доведеться викласти 60,2 тис. грн. з бюджету. А якщо таких пенсіонерів буде кількасот – це витрати на десятки мільйонів гривень.

Гроші / фото: Unsplash
Гроші / фото: Unsplash

Нагадаємо, що українським водіям розповіли, як правильно запастися паливом на зиму .

Раніше повідомлялося, про які електроприлади варто "забути" на якийсь час: поради експертів українцям розумно економити

Також, перший сніг та похолодання: коли українці відчують подих зими, прогноз погоди на 20 жовтня .