З проблемою дрібних шкідників на кухні стикалася, мабуть, будь-яка господиня.

Жуки в сипких продуктах - крупах і муці - можуть раптово з'явитися навіть у найохайнішої господині. Вивести їх буває, як правило, дуже складно.

фото: скриншот youtube
фото: скриншот youtube

На вашу полицю шкідники зазвичай потрапляють із магазину, можливо, ви придбали неякісний товар, не помітивши, що там завелися комахи. Визначити це, вибираючи продукти в супермаркеті, не завжди можливо: важко оцінити якість товару, якщо він продається не розсипом, а в закритій пачці. А якщо жучки ще на стадії личинок, то ви точно не зможете їх виявити, купуючи продукт.

фото: скриншот youtube
фото: скриншот youtube

Потрапляючи на вашу кухню, шкідники починають швидко розмножуватися, і підступність їх у тому, що від швидкого розповсюдження не врятує навіть герметична упаковка: дрібні комахи можуть прогризти дірки в папері, целофані і навіть фользі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Що потрібно робити, щоб позбутися борошняних і круп'яних жучків:

Насамперед - приберіть з вашої кухні уражені продукти, бажано, якнайшвидше. Не залишайте викинуту курпу у відрі для сміття до ранку, адже за ніч шкідники можуть проникнути ще куди-небудь.

Потім перевірте всі полиці на наявність непроханих гостей. Перегляньте не тільки всі відкриті пачки з крупами, але й місця, де ви найменше очікували побачити круп'яних жучків: поличку з кавою і чаєм, контейнери з бобовими, коробки з печивом, ящики з овочами і навіть аптечку. Аптечку навіщо - запитаєте ви? Тому, що підступні шкідники можуть влаштуватися в пачці лікарських трав і навіть у гірчичниках.

Третім кроком має стати обробка чистих продуктів за допомогою високої температури: прожаріть їх у гарячій духовці при температурі 50 °C протягом години.

Після цього зробіть прибирання, використовуючи оцет.

фото: скриншот youtube
фото: скриншот youtube

І нехай надалі на вашій кухні з'являються ті гості, яких ви звали.

Нагадаємо, що ціни на м'ясо зростають як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше .

Раніше ми повідомляли про гречку, борошно та сіль: українські супермаркети оновили цінники на ходові товари.