Вже дев'ятий місяць в Україні триває повномасштабна війна, яку розв'язав диктатор путін 24 лютого. Але, як виявилося, це зовсім не впливає на прагнення любити українців.

Найскладніший за всі роки незалежності час українці переживають разом. У 2020 році ми вже пережили одну кризу через пандемію коронавірусу, і це почалося знову.

Згідно зі статистикою Державного реєстру актів громадянського стану громадян, у період з березня по вересень цього року в Україні зареєстровано 151 671 сім'ю.

Укладання шлюбу, фото: uainfo.org
Укладання шлюбу, фото: uainfo.org

За аналогічний період 2021 року було створено 143 тисячі сім'ї. Тобто різниця вже становить 8 тисяч шлюбів, що не може не тішити.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

До речі, у березні цього року, незважаючи на те, що це був один із найстресовіших місяців нашого життя, кількість шлюбів не впала, а навпаки – різко пішла вгору. Як співав один популярний український артист: «У мені не вбити кохання», що чудово описує українців.

Тоді свою спілку зареєструвало 20 771 пари, в той же час як у березні 2021 року 13 766. Тобто весіль побільшало у півтора рази.

Шлюб у бомбосховищі, фото: УП / Телеграм
Шлюб у бомбосховищі, фото: УП / Телеграм

Із цього приводу висловилася представниці Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тетяна Войтко.

"Якщо порівнювати з місяцями минулого року, то найбільше шлюбів довелося на березень. Тобто фактично на перший місяць повномасштабної війни. Подібну ситуацію ми спостерігали ще у квітні та травні. А ось, починаючи вже з літа, кількість шлюбів у деяких регіонах. значно поменшало – навіть у порівнянні з минулим роком. У тих регіонах, де менше шлюбів, там завжди менше розлучень, це стало тенденцією", - зазначила вона.

Центральний РАГС, скріншот з відео
Центральний РАГС, скріншот з відео

А ось що стосується розлучень – їх стало значно менше. Експерти це пояснюють бажанням українців бути разом у такий складний час.

Нагадаємо, що не дайте шкідникам з'їсти ваш стратегічний запас: найефективніші методи, щоб позбутися комах у крупах

Раніше повідомлялося, що в Україну наприкінці жовтня прийде друге "бабине літо": черговий бонус від природи

Також, росіяни мало не передавили один одного, розриваючи безкоштовні кавуни: млинці з лопати здаються дитячими забавами.