Новий глава британського уряду Ріші Сунак заявив, що війна в Україні, яку розв'язала росія, стала причиною дестабілізації енергетичних ринків і ланцюгів постачання по всій земній кулі.

Про це стало відомо завдяки першій промові, яку озвучив Ріші Сунак, як прем'єр-міністр Великобританії.

Ріші Сунак, скріншот: Instagram
Ріші Сунак, скріншот: Instagram

"Буде правильно вам пояснити, чому я стою перед вами на посаді нового прем'єр-міністра. Зараз наша країна стикається з глибокою економічною кризою. Все ще помітні наслідки COVID-19, путінська війна в Україні дестабілізувала енергетичні ринки та ланцюги постачання у всьому світі. Попереднє уряд припустився помилок. Мене обрали лідером моєї партії та вашим прем'єр-міністром, частково, щоб виправити їх. І ця робота починається зараз", – розповів новоспечений британський прем'єр.

Він зазначив, що уряд під його керівництвом зробить пріоритетами економічну стабільність та впевненість.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"Я об'єдную нашу країну не словами, а своїми діями", – заявив Ріші Сунак.

Він також сказав, що завжди буде вдячний екс-прем'єру Борису Джонсону за його надзвичайні здобутки на посаді.

Варто також нагадати нашим читачам, що 25 жовтня Сунак офіційно став прем'єр-міністром Великобританії після аудієнції у короля у Букінгемському палаці. Король Британії Чарльз ІІІ попросив Сунака сформувати уряд.

Нагадаємо, чому бомбардування мирних міст ще ніколи не допомагали агресорам виграти війну: путін продовжує застарілу тактику.

Раніше повідомлялося, що відставка Ліз Трасс опустила короля Чарльза III туди, де не була Єлизавета II: король зберігає нейтралітет.

Також, у Джонсона знову є шанс? Ліз Трасс покинула пост прем'єр-міністра Великобританії.