Приватні постачальники знизили вартість газу в рамках річного тарифу вперше за пів року.

Деякі постачальники газу вперше з початку дії так званої балансуючої групи "Нафтогазу" зменшили вартість палива для населення. Про це можна дізнатися з сайту моніторингу цін на газ "Газотека".

Газовий лічильник, фото: Знай.ua
Газовий лічильник, фото: Знай.ua

Приватні компанії отримали однакові ціни на газ – 7,42 грн за кубометр, в межах домовленостей з НАКом. Крім того, була усунута можливість перепродажу "дешевого" газу для потреб промисловості.

Після стрімкого зростання цін на газ на початку 2021 року влада вирішила зафіксувати вартість палива для населення на рівні 6,99 грн за куб м.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Напередодні постачальники опублікували нові ціни для населення. Знизили ціни на листопад сім компаній.

Найкращу пропозицію для споживачів зробила компанія ETG: 7,79 грн за куб м.

По 7,8 грн за куб м пропонує паливо компанія Neogas. Слідом за нею ідуть "Евода трейд" – 7,88 грн за куб м, "Черкасигаз збут" та "Уманьгаз збут" – 7,89 грн за куб м.

Вартість палива від "Газопостачальної компанії "Нафтогаз" не змінилася – 7,96 грн за куб м. Такі ж пропозиції і в компаній "Газпостачсервіс" і "Тернопільоблгаз збут".

Газ, інфографіка
Газ, інфографіка

Ціна на газ для бюджетних установ, закладів охорони здоров'я державної та комунальної форм власності не змінилася і становитиме 16,8 грн за куб м з ПДВ.

Нагадаємо, ми писали, що як змінилися ціни на фрукти та овочі в Україні: порівняння з іншими країнами.

Як повідомляв "Знай.ua" салатів чекати до літа? В Україні втричі подорожчали огірки.

Також "Знай.ua" інформував, що буде з цінами на молоко до початку зими в Україні: вигідніше завести свою корівку.