В Україні продовжують дорожчати продукти, проте деякі долають цінові бар'єри надто легко. За декілька днів теплична продукція збільшилася в ціні в три рази, через збільшений попит на українському ринку.

На найбільшому ринку заходу України – "Шувар", огірок подорожчав з 70 до 90-100 грн за кілограм. Ціни на томат залишилися приблизно на попередньому рівні – томат-сливка – по 25 грн за кіло, невеликий круглий – по 30 грн.

Огірки. Фото: скриншот youtube
Огірки. Фото: скриншот youtube

Варто зазначити, що тепличні огірки дорожчають не вперше, зазвичай стрибок ціни відбувається коли не вистачає вітчизняної продукції.

Білоголова капуста по 8-10 грн за кг, пекінська – подешевшала одразу з 30 грн за кг до 20 грн за кг. Молода капуста – по 16 грн за кг.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Червоний кубовидний перець – по 60 грн за кг. А от жовтий імпортований перець також подорожчав на 24%, та став коштувати 90 грн.

Овочі. Фото: скриншот youtube
Овочі. Фото: скриншот youtube

Подешевшала морква – з 15-18 грн за кг до 13-14 грн за кг. Картопля – по 5 грн за кг. Буряк – по 6-9 грн за кг. Цибуля – по 22-25 грн за кг. Часник – в середньому по 100 - 120 грн за кілограм.

Подорожчання продуктів спричинене сезонним подорожчанням та логістичними проблемами, а також обстрілами окупантів.

Нагадаємо, ми писали, що ціни на пальне в Україні стабілізувалися: за скільки АЗС продають бензин, дизель та автогаз.

Як повідомляв "Знай.ua" банк накрутив приховану комісію, та здер з клієнта майже тисячу гривень.

Також "Знай.ua" інформував, ціни на м'ясо ростуть як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше.