М'ясо – ще один продукт, який подорожчав в Україні з початком війни. У річному вирахуванні м'ясо в Україні зросло в ціні від 10 до 33%, у всьому винні проблеми збуту та подорожчання кормів.

Аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Максим Гопка висунув свої припущення щодо зліту цін у найближчому майбутньому. Він вважає, що вартість може зрости ще більше. На даний момент яловичина за рік подорожчала на 10%, свинина – на 33% та птиця – на 16%, але у супермаркетах цінники ще більше засмучують покупців.

Ціни на м'ясо, скріншот з відео
Ціни на м'ясо, скріншот з відео

Експерти виділяють дві головні причини, через які склалася така ситуація – це подорожчання корму та проблеми зі збутом. Зокрема, 70 відсотків вартості курятини - це ціна корму.

Крім того, проблема полягає в тому, що багато м'ясної продукції експортували на схід України, зараз частина цих територій опинилася під тимчасовою окупацією, логістика ускладнилася, відбулася блокада портів.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Продаж м'яса, скріншот з відео
Продаж м'яса, скріншот з відео

Загалом, зазначає експерт, вартість м'яса збільшуватиметься, але ситуація залежить від зернового коридору, загальноекономічних факторів, витрат на енергоресурси, оскільки необхідно створювати умови для тварин.

На даний момент ситуація на ринку виглядає так:

Зростання цін на продукти, дані Держстат
Зростання цін на продукти, дані Держстат

Раніше ми писали про те, що термінал "з'їв" гроші, але рахунок порожній: інструкція щодо повернення коштів

Як повідомляв Знай.ua, починати ранок доведеться з чаю: в українських супермаркетах злетіли ціни на каву

Також портал Знай.ua писав, що за оплату газу стягується комісія, в "Нафтогазі" пояснили всі українцям: "Мінімум 15 гривень"