У частини українських внутрішніх переселенців можуть незабаром забрати виплати. Кабінет міністрів повернув перевірки місць проживання ВПО.

Відповідну постанову ухвалено 14 жовтня 2022 року, і зараз говоримо про причини такого рішення.

Громадяни, які є через повномасштабну війну внутрішньо переміщеними особами, дуже скоро можуть залишитися без виплат із державного бюджету.

Кабінет міністрів, kmu.gov.ua
Кабінет міністрів, kmu.gov.ua

Проводитимуть перевірки місць проживання ВПО проводитимуть територіальні органи Національної соціальної служби, а перевірятимуть самих громадян вибірково. Тобто не всі поспіль.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Якщо людину не знайдуть за місцем проживання, їй буде залишено повідомлення, в яких зобов'яжуть його з'явитися в територіальному органі соціального захисту за місцем проживання протягом десяти наступних днів.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Якщо за цей час українець не з'явиться, то з наступного місяця виплати не нараховуватимуться. Йдеться про допомогу у 2 тисячі гривень на дорослого, а також у 3 тисячі за дитину чи громадянина з інвалідністю.

Тому у разі переїзду внутрішніми переселенцями слід якнайшвидше звернутися до органу соцзахисту населення або ЦНАПу для актуалізації адреси проживання.

Це пов'язано з тим, що багато українців продовжують отримувати такі кошти навіть після того, як вони повернулися додому. Тобто, спекулюють на війні, і позбавляють таких виплат тих, хто справді цього потребує.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Нагадаємо, що в яких областях України купують найбільше нових автомобілів під час війни: добірка найпопулярніших моделей

Раніше повідомлялося, що 5 простих способів погладити одяг без праски, коли відключили світло

Також, у Бурятії мобілізований вояк відмовився вмирати в Україні, і почав готувати теракт на батьківщині .