Для всіх українців, які через війну залишилися без подачі газу та тепла, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що тепер стало зрозуміло, чи зможуть ці категорії громадян отримати субсидію на опалення.

Про це стало відомо завдяки повідомленню експертів із "ГазПравда".

Субсидії. Фото: скриншот з відео
Субсидії. Фото: скриншот з відео

Згідно з інформацією фахівців, для розрахунку розміру житлових субсидій у опалювальний сезон домогосподарствам, розташованим у населених пунктах у районі проведення військових (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), та які внаслідок збройної агресії ворога залишилися без централізованого постачання теплової енергії та/або постачання природного газу та використовують побутові електроприлади для обігріву житлових приміщень, для визначення субсидії на опалення застосовуються соціальні нормативи на комунальну послугу з постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення.

"З розміром даних нормативів можна ознайомитись у Постанові КМУ від 6 серпня 2014 р. № 409 "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Так, зазначені розрахунки здійснюються на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства/фактичного місця проживання особи та акта про відсутність централізованого постачання теплової енергії та/або природного газу, що надається органом місцевого самоврядування.

При цьому після закінчення терміну отримання житлової субсидії у поточному опалювальному періоді автоматичне її перепризначення на наступний період здійснюється для всіх домогосподарств, крім домогосподарств, у складі яких перебувають внутрішньо переміщені особи.

Нагадаємо, без субсидій та виплат з безробіття: кого з українців позбавлятимуть допомоги.

Раніше повідомлялося, що до кінця року Україну захлисне безробіття, але вихід є — як працевлаштують українців.

Також, "Укрпошта" приступила до видачі одноразової допомоги: правила, вимоги, суми виплат.