Стало відомо про те, які пенсійні виплати зможуть отримати українські пенсіонери, що працюють. Чи вони відрізняються від звичайних.

Про це пише портал Соцплатформа, посилаючись на дані від Пенсійного фонду України.

Виходячи з наданої інформації, на сьогоднішній день в Україні близько 10,7 мільйона пенсіонерів, і приблизно 2,7 мільйона з них продовжують далі працювати, адже тих виплат від держави на життя не вистачає.

Пенсіонери. Фото: скриншот відео
Пенсіонери. Фото: скриншот відео

На диво, літні люди отримують не менше соціальних виплат, а більше. Загалом це близько 220 гривень. Тобто тепер середня пенсія по країні становить 4759,20 гривень у працюючих громадян, а у непрацюючих - 4539,36 грн.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Різниця є, хоч вона й не суттєва на сьогоднішній день.

У Пенсійному фонді України це пояснюють тим, що пенсіонери, які працюють, - люди, які отримали право на пенсійні виплати зовсім недавно.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Як відомо, що пізніше людина виходить на пенсію, то сучасніший і вищий показник середньої заробітної плати по країні застосовується при призначенні пенсії. Це означає, що якщо у двох пенсіонерів стаж та зарплата однакові, але один із них вийшов на пенсію минулого року, а інший – цього року, то пенсія буде більшою у того, хто вийшов на пенсію пізніше.

До речі, наступне підвищення пенсійних виплат відбудеться вже у грудні завдяки прожитковому мінімуму. Мінімальна пенсія цього року підвищиться теж, оскільки прив'язана до цього показника і становитиме 2093 гривні.

Пенсіонери. Фото: скриншот youtube
Пенсіонери. Фото: скриншот youtube

Нагадаємо, що виплати ВПО можна втратити: які умови потрібно виконувати, щоб отримувати щомісячну допомогу від держави

Раніше повідомлялося, що українка майстерно псує росіянкам роботу: залишаються без грошей та клієнтів

Також, цибуля продовжує дорожчати в супермаркетах: за яку просять "підлогу королівства"