Народні депутати хочуть впровадити нові штрафи, це стосується одягу, який носять пішоходи в темний час доби.

У Верховній Раді внесли до розгляду законопроєкт, що передбачає штрафи для пішоходів, які не мають світловідбивачів на одязі в темний час доби. Про це йдеться у законопроєкті №8155.

Нові штрафи для пішоходів. Фото: скриншот Youtube
Нові штрафи для пішоходів. Фото: скриншот Youtube

Законотворці планують ввести в дію закон, що передбачає штрафи для пішоходів, які не використовуватимуть світловідбивні елементи або одяг із такими елементами в темний час доби або в умовах недостатньої видимості.

За статистикою, саме низька видимість пішоходів у темний час доби, а це посилюється особливо в осінньо-зимовий період, є однією з найпоширеніших причин ДТП з фатальними наслідками в Україні.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Пропонується, щоб пересування пішоходів проїжджою частиною доріг та узбіччями в темну пору доби або в умовах недостатньої видимості без використання світловідбивних елементів тягнуло за собою попередження або штраф у розмірі трьох неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, а саме 51 гривню.

Раніше у 2020 році, Кабмін вніс поправку до правил дорожнього руху, у якій йдеться про обов'язковий елемент для пересування у темну пору доби. Пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи.

Нові штрафи для пішоходів. Фото: скриншот Youtube
Нові штрафи для пішоходів. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, ми писали, що мобілізований росіянин розплакався перед поїздкою до України.

Як повідомляв "Знай.ua" внутрішніх переселенців залишать без матеріальних виплат, і на це є причина.

Також "Знай.ua" інформував, що потрібно зробити просто зараз, щоб взимку не мерзнути: 5 корисних порад для теплоощадження.