В Україні вже розпочався опалювальний сезон, а ще за місяць настане зима. У зв'язку з цим українцям нагадали, хто має право на субсидії та куди звертатися, щоб оформити цей вид допомоги. Про це пише "Пенсійний кур'єр".

Незважаючи на повномасштабну війну, уряд обіцяє своєчасно виплачувати українцям житлові субсидії, тому всі, хто не в змозі в повному обсязі оплачувати комуналку, можуть оформити цей вид допомоги. Утім, у призначенні субсидій є свої нюанси.

Оформлення субсидії, кадр з відео
Оформлення субсидії, кадр з відео

Так, житлова субсидія призначається у разі, якщо витрати на комунальні послуги в середньому перевищують 15% від щомісячного сукупного доходу. Розмір виплат розраховується індивідуально для кожної сім'ї з урахуванням її складу, сукупного доходу та розміру жилого приміщення.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Право на субсидію мають:

  • зареєстровані мешканці;
  • орендарі за наявності договору найму;
  • внутрішньо переміщені особи навіть без договору найму.

Подати заяву на субсидію українці можуть в органах соцзахисту, ЦНАПах, на порталі "Дія", а з 1 грудня у будь-якому сервісному центрі ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, через війну чверть українців опинилися за межею бідності, але справжні проблеми розпочнуться у 2023 році - Світовий банк.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, наш портал інформував, що в Мінсоцполітики анонсували підвищення соцдопомоги на 50% від прожиткового мінімуму: кому пощастить.