Для українців проаналізували ціни на продукти у великих супермаркетах – АТБ, Сільпо, Ашан та Novus, а також повідомили, де вигідніше закупитись.

У Мінфіні показали дані моніторингу актуальних цін у великих торгових мережах України, за якими можна помітити, що багато продуктів дешевше у Novus, а ось інші категорії товарів у Сільпо. Ашан та АТБ іноді "перегинають" з цінами.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Картоплю найдешевше пропонують у мережах Novus та Сільпо - по 7,90 грн/кг. В АТБ по 7,95 грн, а ось в Ашані кілограм коштуватиме 8,50 грн. Найдешевша капуста помічена у Сільпо та Novus – по 12 грн. В АТБ вона дорожча за 55 копійок, а в Ашані по 13,70 грн/кг.

В Ашані, Сільпо та Novus кілорам цибулі продають по 29,90 грн, в АТБ – на п'ять копійок дорожче. Морква в АТБ та Novus за 22,89 грн/кг, в Ашані її реалізують по 22,80 грн/кг, у Сільпо – по 23 грн/кг.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Після рекордної вартості гречки можна побачити її здешевлення. У Сільпо зараз крупа продається по 74,99 грн/кг, в АТБ та Ашані набагато дорожче - 78,90 грн/кг та 88 грн/кг.

Слабосолоний оселедець можна купити в Сільпо і Новусі по 99 грн/кг. В Ашані він коштує 156,80 грн/кг, а в АТБ – 186,29 грн/кг.

Моніторинг цін від Мінфіну
Моніторинг цін від Мінфіну

Раніше ми писали про те, що в Україні зупинилося зростання цін на яйця: причини і скільки коштуватиме десяток

Як повідомляв Знай.ua, зима близько: українцям нагадали, хто має право на субсидії і як їх оформлювати

Також портал Знай.ua писав, що українцям пояснили зміни щодо зарахування стажу: ці деталі потрібно врахувати