Експерти зазначають, що такого низького рівня газу в сховищах в Україні ще не було, проте споживання газу цього року також скоротилося на 40%.

На початку війни, Уряд видав закон, згідно з яким, тарифи на газ та опалення залишаються сталими під час війни та 6 місяців опісля. Якщо брати порівняння з минулою зимою, то ціни на газ уже зросли на 16%, адже у грудні 2021 року кубометр газу "Нафтогаз" продавав за 6,33 гривні, то цьогоріч – вже за ціною 7,96 гривні за куб.

Скрін, відео YouTube тарифи
Скрін, відео YouTube тарифи

Тобто платіжка для споживача, який використовує 200 кубів газу важитиме на 300 грн дорожче. Але це і все подорожчання, яке чекає на українців цього опалювального сезону.

Варто також зазначити, що за словами Дениса Шмигаля, кількість газу у сховищах - 14, 2 млрд кубометрів газу, це найнижчі показники за останні роки. За даними експертів, це на 28% менше ніж минулого року. Але це не стане причиною дефіциту газу в Україні.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Аналітик "Центру розвитку міст" Юрій Щедрін зазначає, що використання цією зимою значно скоротиться внаслідок окупації частини територій та припинення роботи підприємств, а це приблизно на 40% менше.

Тиск газу. Фото: скриншот Youtube
Тиск газу. Фото: скриншот Youtube

Тут все залежатиме від температури. Якщо зима буде тепла або помірна - цих запасів цілком вистачить, якщо холодна, з аномальними морозами - мабуть, прийдеться щось докупати, але це в крайньому разі. На середньостатистичну зиму повинно вистачити. - зазначив експерт.

Нагадаємо, ми писали, що зміниться для українців з 1 листопада: податки, тарифи та паспортні послуги.

Як повідомляв "Знай.ua" жилетка та ліхтарик не допоможуть? Українцям показали список речей, які необхідні у "темний" час.

Також "Знай.ua" інформував, українці можуть не платити за комуналку: хто потрапив до списку щасливчиків і як захистити себе від платежів.