Українці можуть отримати низку медичних послуг абсолютно безкоштовно. Для цього необхідно мати декларацію із сімейним лікарем, а в деяких випадках можна обійтися і без неї. Про це пише "Пенсійний кур'єр".

Часто українці забувають, що можуть скористатися деякими медичними послугами абсолютно безкоштовно. Наприклад, пройти низку обстежень чи здати аналізи. Головна умова – наявність декларації із сімейним лікарем. Втім, внутрішні переселенці можуть отримати цю допомогу без цього документа.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Так, українці мають право на такі безкоштовні послуги:

  • інструментальна діагностика: електрокардіографія, пікфлуометрія (пікова швидкість видиху для оцінки дихальної системи), отоофтальмоскопія, вимір гостроти зору;
  • скринінг на наявність розладів психіки та поведінки;
  • виявлення індивідуального ризику інфекційних та неінфекційних захворювань: туберкульозу, ВІЛ, вірусних гепатитів, серцево-судинних, хронічних респіраторних, онкологічних, діабету тощо;
  • раннє виявлення ВІЛ, туберкульозу, гепатитів, інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше портал Знай повідомляв, як українцям, які втратили у війну роботу, за короткий термін оформити субсидію: інструкція від Мінсоцполітики.

Також наш портал інформував, що українці отримали мільярди гривень: соціальна допомога, виплати переселенцям, пільги та субсидії.

Крім того, ми писали, в уряді заборонили відключати українцям комунальні послуги за борги на час воєнного стану, але співробітники вимагають поваги.