У Верховній Раді повідомили, кого з українців можуть закликати примусово на трудову мобілізацію і які роботи їм доведеться виконувати.

За словами голови профільного комітету Верховної Ради Олега Бондаренко, закон щодо примусової трудової мобілізації набув чинності у березні. Ціль примусової цільової мобілізації – відновлення України. Цільова мобілізація має бути відповідно до Кодексу цивільного захисту України з метою ліквідації наслідків ведення військових дій та надзвичайних ситуацій після закінчення воєнного стану.

Мобілізація. Фото: скриншот youtube
Мобілізація. Фото: скриншот youtube

Олег Бондаренко уточнив:

Моє власне ставлення до цього таке — якщо мобілізація буде вкрай необхідною, то вона запроваджуватиметься відповідно до указу президента, де будуть зазначені обсяги, терміни проведення та цілі

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У Раді не виключають, що мобілізувати на платній основі можуть внутрішньо переміщені особи і не тільки. Це можуть бути усі дієздатні українці. Кількість людей визначатиметься відповідно до цілей. Поки що списку робіт немає, але вони будуть спрямовані на створення економічного продукту – відновлення країни.

Імовірно, що мобілізованих будуть долучати на роботи зі створення нових будівель, нових доріг, інфраструктури, можливо, польові роботи. Роботи, які здебільшого не потребують кваліфікації. Якщо потребуватимуть кваліфікації, то визначатимуться відповідно до необхідних професій.

Нагадаємо, ми писали, що водії зможуть сплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху у два кліки.

Як повідомляв "Знай.ua" пальне в листопаді, чого чекати від цін — експерт пояснив, чи варто запасатися бензином.

Також "Знай.ua" інформував, що ООН оновили офіційну кількість громадянських жертв війни: незаперечний доказ провини росiйського народу.