Українські супермаркети оновили цінники на популярну зелень, таку як цибуля, петрушка та кріп. Як змінилися ціни на цю категорію товарів, на початку листопада показує портал "Мінфін".

Продукти харчування в Україні дорожчають дуже швидко і складають головну статтю витрат для більшості сімей. Навіть купити зелень для приготування страв – неслабкий удар по гаманцю для деяких громадян.

Зелень. Фото: скрин відео
Зелень. Фото: скрин відео

Так, на початку листопада середні ціни на зелену цибулю у супермаркетах піднялися до 35,05 гривні за 100 грам. Ще у жовтні середня ціна становила 34,27 гривні. У той же час цибуля порей подешевшала - з 107,60 до 101,20 гривні за кілограм.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Петрушка також помітно додала в ціні – з 29,68 подорожчала до 32 гривень за 70 грам. 100 грамів петрушки в середньому коштують уже 41,10 гривні замість жовтневих 32,40 гривні.

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

Також помітно додав у ціні кріп: за 100 г доведеться заплатити вже 41,10 гривні. У вересні цінник був на рівні 33,05 гривні. Водночас, цінник на кілограм кропу не змінився - 478,80 гривні.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, свинина, вершкове та соняшникова олія і не тільки: з якими цінниками супермаркети зустріли покупців у листопаді.

Також наш портал інформував, не дайте шкідникам з'їсти ваш стратегічний запас: найефективніші методи, щоб позбутися комах у крупах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на м'ясо зростають як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше.