Цінники на паливо на українських АЗС продовжують поступово зростати, і ця тенденція збережеться, проте темпи подорожчання сповільнюватися. Про це йдеться у прогнозі Національного банку України.

За даними Нацбанку, за поточний рік ціни на автомобільне паливо піднялися на 66% і надалі продовжать зростати, щоправда, не так стрімко. Очікується, що пальне дорожчатиме до 20% на рік.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

"Надалі паливо дорожчатиме повільніше (до 20% на рік). З одного боку, ціни стримуватимуть поступове зниження світових цін на нафту. З іншого - очікуване повернення системи оподаткування пального на довоєнний рівень зберігатиме ціни високими. Однак ефекти перенесення високих цін на пальне продовжуватимуться і надалі, зумовлюючи, зокрема, подорожчання транспортних послуг. Це підживлюватиме загальну інфляцію", - зазначили в НБУ.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Варто зазначити, що станом на 3 листопада середні ціни на бензин А-95 преміум становлять 50,03 гривні за літр. Бензин А-95 та А-92 продається по 49,40 та 47,88 гривні відповідно. Дизельне паливо в середньому коштує 53,87 за літр, а автогаз – 28,44 гривні за літр.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на бензин та повернення дефіциту: як АЗС намагаються заманити клієнтів знижками на дороге паливо.

Також наш портал інформував, коли запаси підуть не на користь: водіям пояснили скільки можна зберігати паливо в каністрах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водіям, які вирішили заощадити на бензині, загрожує величезний штраф: перевищує вартість транспорту і позбавляє прав.