Для наших читачів з'явилися важливі новини, щодо великої частини нашої країни. Справа в тому, що в суботу, 5 листопада, компанія "Укренерго" опублікувала повідомлення, в якому можна дізнатися, що оператори розподільчих мереж (обленерго) отримали графік погодинних відключень.

Це стосується української столиці, Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської, Сумської, Харківської та Полтавської областей.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби компанії "Укренерго".

Публікація "Укренерго", скріншот: Facebook
Публікація "Укренерго", скріншот: Facebook

Відомо, що графіки погодинних відключень (ГБО) припускають, що певні групи споживачів обмежуватимуть щодня, але за розкладом, складеним операторами розподільчих мереж для кожної області.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Також нагадується, що обмеження споживання необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, забезпечити постійне балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян.

Такі заходи дозволяють енергетикам якнайшвидше відновити пошкоджені енергооб'єкти.

Варто також нагадати нашим читачам, що голова компанії "Укрпошта" Ігор Смілянський повідомив, що поштовий регулятор прийматиме і видаватиме посилки під час відключень світла. Єдине обмеження за відсутності електрики — виплати переказів обмежуються 5 тисячами гривень.

Нагадаємо, пенсії без світла та зв'язку: як українцям видаватимуть екстрені виплати в "Укрпошті".

Раніше повідомлялося, нові вимоги до орендованих заміських будинків: про що запитують насамперед українці.

Також, ви здивуєтеся показниками лічильника: як правильно економити електроенергію та воду.