Українцям довелося звикнути до дикого подорожчання цін за останні півроку, а то й більше. Ціни зросли майже на всі продукти та послуги, але як приємно спостерігати за їх падінням.

В українських супермаркетах оновили ціни на деякі види консерви та поспішили порадувати споживачів тим, що вони знизилися. Про це свідчать дані порталу Мінфін, повідомляє видання "Хвиля".

Магазин, скріншот: YouTube
Магазин, скріншот: YouTube

Зміни торкнулися вартості сардин, які ще недавно були менш доступними. За місяць вони подешевшали трохи більше ніж на 3 грн, склавши 53,95 грн за 230 грам. Найвигідніше можна взяти в Ашані за 47,90 грн, у Новусі – за 59,99 грн.

Ціни на сардини, дані Мінфіну
Ціни на сардини, дані Мінфіну

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

А ось на шпроти в олії спостерігається невелике зростання цін. Зокрема, торгова марка Аквамарин подорожчала з 72,91 до 74,60 грн за 150 грам. Мінфін зібрав дані лише про один супермаркет, тож їх можна знайти в Ашані.

Ціни на шпроти, дані Мінфіну
Ціни на шпроти, дані Мінфіну

Варто зазначити, що інші консерви також змінилися у ціні. Нещодавно ми писали про те, що зелений горошок і цукрова кукурудза торгової марки Бондюель значно подорожчали, як і зелені оливки марки Іберіка.

Раніше ми писали про те, що супермаркети підняли ціни на популярну зелень: скільки коштує цибуля, петрушка та кріп

Як повідомляв Знай.ua, підвищення пенсій "під ялинку": українцям у грудні нарахують відразу кілька сотень, хто перший у списку

Також портал Знай.ua писав, що пенсії без світла та зв'язку: як українцям видаватимуть екстрені виплати в "Укрпошті"