За спостереженнями аналітиків, в Україні у період з вересня до жовтня суттєво збільшилася кількість оголошень про продаж житла, порівняно з минулим роком різниця становила 37%.

Дані порталу DOM.RIA говорять про те, що найдорожче житло пропонують у Києві, за квадратний метр потрібно буде віддати 45 261 гривню. Після списку йдуть західні регіони. Наприклад, квадратний метр у Закарпатській області до кінця жовтня коштував 37 331 гривню, а це на 76% більше, ніж у 2021 році.

Нерухомість, скріншот: Youtube
Нерухомість, скріншот: Youtube

Найвигідніші та найдешевші варіанти пропонують у Сумській області. В основному йдеться про однокімнатні квартири. Квадратний метр у середньому коштуватиме 16 318 гривень.

Медіанна вартість "квадрату" по Сумах – 19625 – 18875 гривень за квадратний метр. Найнижчі ціни на житло зафіксовано у Ковпаківському районі – 15 600 гривень.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

нерухомість, скріншот з відео
нерухомість, скріншот з відео

Попит і пропозиція оренди квартир зростають, тільки за вересень-жовтень 2022 року з'явилося 426,7 тисячі нових варіантів. Це на 31% перевищує показники липня та серпня. Найбільше пропонують у таких регіонах:

  • Кіровоградській,
  • Дніпропетровській,
  • Полтавській області.

У жовтні середня ціна оренди 1-кімнатної квартири у Києві становила 23 740 гривень, що на 18,69% більше у порівнянні з минулим роком. Водночас по Київській області середня ціна оренди знизилася. Наразі вона становить 14 350 гривень за "однушку".

У Львівській області вартість оренди однокімнатної квартири трохи менша, ніж у столиці – 20 162 гривень. Рекордне зростання ціни зафіксовано у Закарпатській області. Нині середня ціна за однокімнатну квартиру – 19 368 гривень.

Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube
Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, що супермаркети виставили нові ціни на пшоно, рис та макарони: стало дешевшим, але не все

Як повідомляв Знай.ua, гаманці водіїв стануть пустішими: експерт прогнозує зростання цін на дизель у листопаді

Також портал Знай.ua писав, що ці пенсіонери залишаться без виплат: чому не всі отримають свої гроші, пояснення ПФУ