Через війну багатьом українцям доводиться відмовлятися від звичних продуктів та послуг, проте попереду Новий рік і виникає логічне питання – скільки коштуватиме святковий стіл.

Українці вже зараз складають списки продуктів, які знадобляться на новорічні свята, хоч і ціни в магазинах зовсім не тішать. Найголовнішим та шанованим смаколиком на столі традиційно є салат "Олів'є".

Олів'є, фото з відкритих джерел
Олів'є, фото з відкритих джерел

Портал Мінфін підрахував, скільки коштуватимуть усі інгредієнти для його приготування. Для визначення індексу "Олів'є" потрібно знати вартість кожного продукту, а для даного підрахунку були взяті середні ціни, а іноді й нижчі за середні.

Індекс Олів'є, дані Мінфін
Індекс Олів'є, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У сумі ми маємо 302,75 грн. Салату, виготовленого з цих продуктів, має вистачити на 5-6 осіб. Для приготування все можна купити у торгових мережах Auchan, Varus та Megamarket.

Найнижча ціна такого кошика була зафіксована у мережі Varus. Там покупка продуктів для приготування олив'є коштуватиме 283,91 грн. Однак ще у жовтні за аналогічні покупки довелося б заплатити 282,72 грн., а у вересні вартість придбання була б 261,12 грн.

Магазин, скріншот: YouTube
Магазин, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що салат "Мімоза" та грінки будуть без консерви? В Україні змінилися ціни на сардини та шпроти - скільки коштуватимуть

Як повідомляв Знай.ua, супермаркети виставили нові ціни на пшоно, рис та макарони: стало дешевше, але не все

Також портал Знай.ua писав, що ціни на які продукти не повинні кусатися: список соціально значущих товарів