Стало відомо про те, що в Україні знову були перераховані ціни на один із найбільш ходових овочів, і йдеться про огірки. Яка середня ціна тепер на полицях супермаркетів?

Про це повідомляє "Мінфін" .

За наданими даними стає зрозуміло, що огірки сильно подорожчали, і в перший тиждень листопада їх ціна становить 92,45 грн/кг, тоді як у жовтні середньомісячна вартість овочів була на 14,77 грн/кг менша – 77,68 грн.

Огірки. Фото: скриншот youtube
Огірки. Фото: скриншот youtube

При цьому тенденція зростання все ще спостерігається, і не виключено, що найближчими тижнями буде подолано чергову психологічну позначку в 100 гривень.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Значно дорожчими стали та огірки колючі, які додали у вартості 13,34 гривні. Якщо раніше це було 109 гривень у середньому, то сьогодні вже практично 123 гривні.

Огірки тепличні подорожчали на 12,94 грн/кг. З 73,96 до 86,9 грн.

До речі, раніше експерти вже зазначали, що через регулярні відключення електроенергії можуть значно зрости ціна на овочі. Все через проблеми зі збереженням їх.

"Сховища необхідно опалювати, а деякі приміщення в них – охолоджувати. Для цього потрібна електрика. Через відключення світла багато хто використовують альтернативні джерела енергії, такі як дизельні генератори", – каже заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Супермаркет, каса, фото: Знай.ua
Супермаркет, каса, фото: Знай.ua

Все тому, що використання генераторів вкрай дорого обходиться.

Нагадаємо, що в МОЗ пояснили, як правильно кип'ятити воду у випадках перебоїв та закликали робити запаси

Раніше повідомлялося, що де вигідніше купити та орендувати житло в Україні: пропозиції зростають, як і ціни

Також ціни на помідори зашкалюють, але буде ще дорожче: експерти засмутили прогнозом .