Стало відомо, що українців найближчим часом може очікувати зниження вартості гречки. Все це внаслідок гарного врожаю, який перевищує попит.

Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Очікується, що незважаючи на подорожчання цього року майже кожного виду товарів, вартість на гречку можна буде падати. Все завдяки тому, що кількість цьогорічного врожаю перевершила всі очікування. Внутрішні потреби України будуть забезпечені щонайбільше, тобто і ціни мають піти вниз.

Гречка, скріншот: YouTube
Гречка, скріншот: YouTube

Усього за підрахунками фахівців потреби країни оцінюються в 100-110 тисяч тонн, але тільки на початку листопада його кількість становила вже 150 тисяч тонн. І це зібрали лише 95% з усього врожаю.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Середня врожайність цього року стала 13,6 центнери з одного гектара, а лідером стала саме Полтавська область. Тут збирають по 19,1 центнери з одного гектара. Але найбільшим валовим збором культури все ж таки відзначилася Житомирщина. Тутешнім аграріям вдалося намолотити 29,6 тисяч тонн гречки.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

До речі, через воєнний стан експерт гречки в Україні заборонено, і тому все це буде продаватися на внутрішньому ринку. Або ж заборону з Нового року буде знято.

"До кінця року заборона на експорт гречки буде діяти однозначно, чи буде вона продовжена з січня 2023 року, ми зрозуміємо наприкінці листопада, оскільки її збирання триває", - повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Падіння ціни вже почалося, і сонячна погода, яка панувала останні тижні, дозволила зібрати гречку з полів без особливих труднощів.

Ще у жовтні середня ціна на цю крупу становила 80,78 гривні за кілограм, а вже на початку листопада 78,70 гривні. Тенденція зниження продовжується.

Скрін, відео YouTube гречка
Скрін, відео YouTube гречка

Нагадаємо, що батарейки, каністри та пальники: з чого складається набір "чорного дня", який має бути у кожному будинку

Раніше повідомлялося, що достроковий вихід на пенсію для українок: інструкція, як оформити виплати

Також, водіїв попередили про дорогі проблеми, не забувайте про передні колеса