В Україні від початку повномасштабної війни злетіли ціни практично на всі продукти харчування. Те, що завжди було доступним для гаманців українців, стало практично делікатесами. Так, навіть цінники на вершкове масло досягли свого піку. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Якщо до початку війни основна частина українців могла з упевненістю заявити, що їхнього доходу вистачає на хліб з маслом, то зараз так стверджувати зможуть вже далеко не багато. Причиною тому різкий стрибок цін на продукти харчування, зокрема і вершкове масло.

Ціни на вершкове масло, скріншот з відео
Ціни на вершкове масло, скріншот з відео

Так, станом на першу половину листопада вершкове масло "Селянське" 72,5% у середньому коштує 66,55 гривні за 200 грамів. Ще у жовтні цінник був на рівні 65,58 гривні. Масло торгової марки "Яготинське" 73% подорожчало з 62,04 до 63,56 гривні за 200 грамів.

Ціни на масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на масло. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Світла не буде, а дітей відправлять додому: школи та садки готуються закривати Головне за 2 листопада: непридатних мобілізуватимуть, картки пенсіонерів блокують, а морози пруть в Україну Непридатних будуть мобілізовувати: ВЛК скасовують статуси ухилянтам, ТЦК вже чекає Доведеться звітувати за кожен переказ: кого банки візьмуть "на олівець"
Показати ще

Якщо придивитися до графіка, на якому зображено динаміку середніх цін на масло, то можна побачити, що вартість продукту досягла свого піку, починаючи з 2017 року. Ймовірно, найближчим часом українцям не варто очікувати зниження цін, принаймні суттєвого.

Ціни на масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на масло. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці запасаються на зиму? Консерви стрімко зростають у ціні: порівняння вартості у різних супермаркетах.

Також наш портал інформував, що гречку заборонили вивозити з України: зріс попит через паніку, торгові мережі не можуть забезпечити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.