В Україні від початку повномасштабної війни злетіли ціни практично на всі продукти харчування. Те, що завжди було доступним для гаманців українців, стало практично делікатесами. Так, навіть цінники на вершкове масло досягли свого піку. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Якщо до початку війни основна частина українців могла з упевненістю заявити, що їхнього доходу вистачає на хліб з маслом, то зараз так стверджувати зможуть вже далеко не багато. Причиною тому різкий стрибок цін на продукти харчування, зокрема і вершкове масло.

Ціни на вершкове масло, скріншот з відео
Ціни на вершкове масло, скріншот з відео

Так, станом на першу половину листопада вершкове масло "Селянське" 72,5% у середньому коштує 66,55 гривні за 200 грамів. Ще у жовтні цінник був на рівні 65,58 гривні. Масло торгової марки "Яготинське" 73% подорожчало з 62,04 до 63,56 гривні за 200 грамів.

Ціни на масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на масло. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Якщо придивитися до графіка, на якому зображено динаміку середніх цін на масло, то можна побачити, що вартість продукту досягла свого піку, починаючи з 2017 року. Ймовірно, найближчим часом українцям не варто очікувати зниження цін, принаймні суттєвого.

Ціни на масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на масло. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці запасаються на зиму? Консерви стрімко зростають у ціні: порівняння вартості у різних супермаркетах.

Також наш портал інформував, що гречку заборонили вивозити з України: зріс попит через паніку, торгові мережі не можуть забезпечити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.