Для всіх українців, які уважно стежать, як виплачуються пенсії в країні, з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що міністр соціальної політики України Оксана Жолнович розповіла, чи може бути затримка із такими виплатами.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню порталу "Хвиля".

Пенсіонери, фото: Знай.ua
Пенсіонери, фото: Знай.ua

За словами Оксани Жолнович, Пенсійний фонд України наразі не має дефіциту. Є всі підстави стверджувати, що всі пенсійні виплати будуть здійснені вчасно.

"У нас із пенсійною системою все добре. Пенсійний фонд не має дефіциту внесків. Він своєчасно здійснює платежі. Минулого місяця навіть погасив заборгованості за минулі роки перед казначейством. Фінансовий стан Пенсійного фонду сьогодні стійкий, оптимістичний і повністю забезпечує всі потреби. І ми переконані. , що саме так буде і наступного року", – розповіла вона.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому глава Мінсоцполітики наголосила, що це дозволить зокрема провести індексацію пенсій наступного року.

Слід зазначити, що раніше у Пенсійному фонді повідомляли, що план надходжень від єдиного соціального внеску за десять місяців 2022 року перевиконано на 3,5%, або на 10,1 мільярда гривень. При цьому запланований розмір надходжень становив 289,4 мільярда гривень, а до ПФУ вже надійшло 299,5 мільярда гривень.

До того ж, протягом шести місяців цього року спостерігалася позитивна динаміка надходжень – найбільша протягом серпня, вересня та жовтня. А ось у березні та квітні була найгірша ситуація.

Нагадаємо, українці можуть отримати пенсію на 10 років раніше: як зібрати документи.

Раніше повідомлялося, українським пенсіонерам можуть значно "зменшити" розмір виплат до ПФУ: названо головну причину.

Також, доведеться рвати подорожник і чекати "до весілля"? В Україні важливі ліки подорожчали на 40%.