Що треба знати про роботу колекторів та як захистити свої права, якщо дія колекторів виходить за рамки закону.

Якщо ви брали кредит і не сплатили вчасно заборгованість, вашу справу можуть передати до колекторів. Про це йдеться у статті Інтерфакс-Україна.

Колектори. Фото: скриншот з відео
Колектори. Фото: скриншот з відео

Важливо знати, що у разі заборгованості, слід звернутися за реструктуризацією боргу, та обговорити, яким чином можна забезпечити сплату по кредиту. У разі зверненя до колекторських компаній, українці мають знати, що колекторські компанії мають бути зареєстровані у спеціальному реєстрі. Якщо компанія, що провадить колекторську діяльність, не включена до реєстру Національного банку, потрібно звертатися у правоохоронні органи.

Робота колекторів унеможливлює шантаж і психологічний тиск, часті дзвінки та інформації про здоров'я та роботу боржника.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Якщо ж ви зіткнулися з незаконними діями колекторів, то маєте право звернутися до фінустанови, яка займається стягненням заборгованості, зібрати докази та звернутися до НБУ, а також до правоохоронних органів.

Колектори. Фото: скриншот з відео
Колектори. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, ми писали, що українцям у Мінсоцполітики прозвітували щодо затриманих пенсій, коли люди отримають гроші.

Як повідомляв "Знай.ua" росіянин намагався сховатись від мобілізації у вузькій підземній трубі: як він взагалі туди проліз.

Також "Знай.ua" інформував, українці ризикують вгробити авто на АЗС - дивіться, що вливають.