З’явилася важлива інформація для українців, у яких родичі зникли безвісти. Пропонуємо дізнатися, як у такому випадку сім'ї отримати пенсію.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Координаційного штабу щодо поводження з військовополоненими, пише портал "Хвиля".

Черга до банку, скріншот: YouTube
Черга до банку, скріншот: YouTube

Так, у випадку, якщо людина зникла безвісти, у членів її сім'ї через місяць після внесення відповідної інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань з'являється право на отримання пенсії.

Зокрема, виплата призначається: дітям віком до 18 років; дітям від 18 до 23 років, які навчаються за денною формою, до закінчення навчального закладу; дітям-сиротам – до 23 років незалежно від факту навчання; чоловікові чи дружині, батькам такої особи, якщо вони є особами з інвалідністю або досягли пенсійного віку; чоловікові чи дружині, а у разі їх відсутності – одному з батьків, брату чи сестрі, дідусеві чи бабусі годувальника незалежно від віку та працездатності, якщо вони не працюють і доглядають дитину годувальника до досягнення нею 8 років; батькам та чоловікові чи дружині особи, яка зникла безвісти, які не були на його утриманні.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Як зазначається, вони мають право на пенсію через втрату годувальника, якщо внаслідок такого зникнення втратили джерело коштів для існування.

Нарахування виплат, скріншот з відео
Нарахування виплат, скріншот з відео

При цьому передбачено такі пільги:

путівки до санаторно-курортних закладів з оплатою 50% вартості;

50% знижки на оплату квартири та плату за комунальні послуги;

право на безоплатний проїзд усіма видами міського транспорту в межах району за місцем проживання, залізничного та водного транспорту приміського сполучення та автобусами приміських маршрутів.

Крім того, члени сімей мають право на земельну ділянку та допомогу від органів місцевого самоврядування у будівництві. Також є право на безоплатне отримання у приватну власність житлового приміщення, яке займається у будинках державного житлового фонду, та позачергове право на покращення житлових умов.

Для подання заявки можна звернутися до територіального органу Пенсійного фонду України. Це також можна зробити онлайн: через веб-портал електронних послуг ПФУ на порталі "Дія".

Нагадаємо, пенсіонерам та переселенцям дадуть безкоштовно поїсти: як отримати допомогу.

Раніше повідомлялося, що українцям з карткою "Ощадбанку" потрібно витерпіти біль, щоб отримати гроші: "Притискає шторкою...".

Також, "У нас все добре...": українцям у Мінсоцполітики прозвітували з приводу затриманих пенсій, коли люди отримають гроші.