На українському ринку помічено зниження вартості огірків, хоча ще недавно експерти прогнозували подорожчання деяких груп овочів.

Місцеві виробники зменшили свої поставки, тому на ринку зросла кількість імпорту, як повідомляє EastFruit. В результаті споживачі бачать спад цін на огірки.

Вирощування огірків, кадр з відео
Вирощування огірків, кадр з відео

Ціна на місцевий огірок за тиждень практично не змінилася і, як і раніше, залишається в межах 75-80 грн/кг ($2,05-2,19/кг). При цьому продажі на даний момент ведуть поодинокі комбінати, які відвантажують цю продукцію дрібними партіями і тільки за укладеними раніше договорами, у вільний продаж огірок з місцевих тепличних комбінатів на сьогоднішній день вже практично не надходить.

Зараз у магазинах переважно можна побачити імпортну продукцію, хоча відпускні ціни в даному сегменті дещо нижчі, ніж на місцеву продукцію.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Імпортні огірки надходять у продаж за 65-75 грн/кг ($1,78-2,05/кг). Окрім турецьких та румунських огірків на українському ринку з'явилися й іспанські.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Примітно, що цього сезону українським тепличним комбінатам вдається вести реалізацію огірків у середньому в 1,8 разу дорожче, ніж роком раніше. Імпортні огірки за рік подорожчали в середньому у 1,9 раза.

Раніше ми писали про те, як впорядкувати свій гаманець, згідно з тим, який ви знак зодіаку: астрологи дали пораду

Як повідомляв Знай.ua, супермаркети виставили нові цінники на популярні крупи: гречка та рис майже зрівнялися в ціні

Також портал Знай.ua писав, що в НБУ готуються до тотального блекауту: план на випадок, якщо надовго відключать електроенергію