Оксана Жолнович, новий міністр Мінсоцполітики розповіла на яку допомогу крім коштів, можуть розраховувати українці.

Наразі, Оксана Жолнович розповіла про низку соціальних послуг, які почали надаватися в управліннях соцзахисту.

Нові соціальні послуги

Це соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Догляд вдома, Консультація та натуральна допомога.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Соціальні послуги зараз надаються безкоштовно, екстрено, без документів лише за заявою, та лише після звернення до центрів соцпослуг або соцслужб.

Самостійні договори з ПФУ для сплати страхового стажу

Міністерка розповіла, що міністерство підготувало спеціальний законопроєкт, який дозволить самостійно укладати договір з Пенсійним фондом та сплачувати страхові внески. Цей законопроєкт знаходиться на підписі у президента. Крім того, за людину можуть сплатити рідні, які працюють страховий внесок.

8-9-ти місячні пенсійні виплати

Жолнович розповіла, що виплати громадянам на окупованих територіях не припинялися. Тож, якщо є доступ до будь-якого банку, вся накопичена пенсія там зберігається, просто знімаєте з картки та користуєтеся. На пенсійних картах може зберігатися 8-9- місячна пенсія. Але це не бонус, те що накопичено, воно є.

Нагадаємо, ми писали, що Україні потрібні водії: де на своїй "ластівці" можна отримувати по 30 тисяч на місяць.

Як повідомляв "Знай.ua" як безробітним українцям оформити допомогу від держави: покрокова інструкція.

Також "Знай.ua" інформував, що українці можуть не сплачувати штрафи за порушення правил дорожнього руху: хто входить до переліку винятків.