Для наших читачів, які мають відношення до керування транспортними засобами, є дуже важливі новини. Так, в Україні вже найближчим часом їзда без страховки сильно подорожчає. Справа в тому, що група депутатів внесла до українського парламенту новий проєкт Закону, який передбачає збільшення штрафу за відсутність у водія обов'язкового полісу страхування.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

ДТП, скріншот: YouTube
ДТП, скріншот: YouTube

У документі пропонують доповнити КУпАП новою статтею 126-1 "Порушення вимог законодавства щодо обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".

По-перше, у законі з'явиться ситуація з "простроченим" полісом. Так, водій може обмежитися усним попередженням, якщо від закінчення страхового поліса до зупинки патрульною поліцією минуло менше 15 днів. Якщо ж поліція зупинила водія за 15 днів, то штраф становитиме 340 гривень.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

По-друге, якщо водія зупинять вдруге протягом року розмір штрафу за відсутність страховки зросте до 850 гривень. За третю зупинку патрульною поліцією без страховки та подальші зупинки водію виписуватимуть штраф у розмірі 1700 гривень.

Найсуворіший штраф буде передбачено для водіїв у тому випадку, якщо вони не мали страховки і вони потрапили в ДТП. У такому разі водій зобов'язаний сплатити штраф 8500 гривень. Наразі штраф за відсутність страховки для водіїв в Україні становить лише 425 гривень.

Нагадаємо, Україні потрібні водії: де на своїй "ластівці" можна отримувати по 30 тисяч на місяць.

Раніше повідомлялося, що Tesla часів "перебудови": у мережі з'явилися архівні кадри космічної Таврії, Ілон Макс надихався.

Також, українці можуть не сплачувати штрафи за порушення правил дорожнього руху: хто входить до переліку винятків.