Цього року український уряд змінив процес призначення та зарахування житлових субсидій для громадян. Тепер із грудня місяця заяву необхідно подавати не за допомогою органів Міністерства соціальної політики, а просто до представництв Пенсійного фонду.

До 30 листопада 2022 року громадяни України можуть звернутися до управління соціального захисту, ЦПАУ за місцем проживання або через додаток "Дія". Є ще один важливий момент, наші читачі повинні знати, хто може втратити субсидію та з яких причин.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Серед причин, через які можуть припинити виплату субсидії — зміна місця проживання. Сюди входять інші обставини, що унеможливлюють виплату субсидії (наприклад, смерть одержувача). Майте на увазі, що субсидія не може призначатися одночасно за зареєстрованим місцем проживання та за місцем проживання.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Позбавлять виплат і через борги з оплати комуналки. Якщо прострочено понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, термін позовної давності якого не минув та загальна сума якої перевищує 680 гривень, виплата субсидії автоматично припиняється.

Ще одна причина - хибно зазначений розмір доходів. Цей пункт включає придбання дорогих товарів чи послуг, набуття права власності на суму понад 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, українцям нагадали про важливі нюанси надання соцдопомоги: що треба знати.

Раніше повідомлялося, що українці можуть отримати нову грошову допомогу для купівлі медикаментів: як оформити.

Також, українцям піднімуть прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцвиплатами з 1 грудня.