Центр протидії дезінформації спростував фейки про те, що Україна нібито експортує електроенергію до країн ЄС на тлі того, що громадянам почали масово відключати її через удари окупантів по енергооб'єктах.

Загальне невдоволення народу через відключення електроенергії зростає, і цим скористалися недопорядні люди. Владу звинувачують у тому, що ресурс нібито експортують до ЄС, проте Київська ОВА та ЦПД уже спростували таку інформацію.

Київ без світла, скрін: YouTube
Київ без світла, скрін: YouTube

Українців попередили, що росія поширює подібні фейки і таким чином намагається ввести в оману українців, щоб відвернути увагу від єдиної причини, через яку відключають електроенергію – ракетний обстріл по енергооб'єктах країни.

У ЦПД наголошують, що всі доступні потужності української генерації зараз працюють лише для потреб українських споживачів. Планові, а іноді й екстрені відключення світла – це вимушений захід.

Експорт електроенергії з України в інші країни було зупинено ще 11.10.2022 р. рішенням Міністерством енергетики, коли відбулася перша атака на енергосистему.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Енергооб'єкт України, фото з вільних джерел
Енергооб'єкт України, фото з вільних джерел

Раніше ми писали про те, як під час відключення електроенергії убезпечити власний будинок: інструкція з використання свічок та генераторів

Як повідомляв Знай.ua, ватна, пухова чи вовняна: яка ковдра найбільше зігріє вас взимку і як правильно її прати

Також портал Знай.ua писав, що "Нова пошта" розповіла, як надсилати та отримувати посилки у разі блекауту: покрокова інструкція