Український ринок сиру у 2022 році зазнає досить нелогічних трендів, які ми навряд чи побачили б без вторгнення росіян, 24 лютого.

Директор Інфагро Василь Вінтоняк заявляє, що пропозиція сиру серйозно впала, тоді як експорт значно зріс. Якщо розглядати категорію твердих/напівтвердих сирів, то передбачається, що виробництво за рік спокійно може зменшитися до 47 тисяч тонн (15 відсотків)... імпорт впаде аж на 40% (13 тисяч тонн).

Тверді сири. Фото: скриншот з відео
Тверді сири. Фото: скриншот з відео

З цього випливає, що в Україні поменшало споживання, а також пропозицію. Через це прогнозують падіння споживання до 55 тисяч тонн цього року. А також поява так званого зайвого сиру, який потрібно експортувати. Експорт зростає, причому стрімко ще з середини літа. Бо Єврокомісія скасувала усі квоти та мита на українські товари, що імпортуються до Європейського Союзу.

Адже раніше Україна експортувала сир в основному лише до Молдови та Казахстану, тоді як зараз половина поставок здійснюється саме до ЄС (Польща, країни Балтії, Балкан та інші).

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Ціни на сир. Фото: скрін youtube
Ціни на сир. Фото: скрін youtube

Минулого місяця ми зазначали, що сир твердий "Ланки Гора" 45% (голландський) у середньому коштував десь 380 гривень. Нині його ціна становить близько 360,60 гривень за кілограм.

Нагадаємо, вперше з початку війни: в Україні зросла середня зарплата, як змінився рівень безробіття

Як повідомляв "Знай.uа", соцвиплати, знижка на "комуналку", проїзд та пільги дітям: на що можуть розраховувати військові в Україні

Знай.ua писав, космічні ціни змусять кинути палити: в Україні можуть додатково підвищити акциз на цигарки