В Україні змінилася ціна на бензин, водіїв попередили про подорожчання. Майже наприкінці листопада оптова ціна А-95 зросла на 0,25 грн. – до середніх 40,75 грн./л. Ціновий розкид – 39-42,5 грн/л.

Аналітики зазначили, що найнижчі пропозиції були у південному та західному регіонах країни – 39-40,5 грн/л. При цьому в центральних та північних областях ціни були вищими – 40,5-42,5 грн/л. Про це повідомляє "Консалтингова група "А-95", передає Enkorr.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Дизель знизився в ціні на 0,25 грн/л – до 49,50 грн/л. Межі цінового коридору – 48,5–52,5 грн/л. Найдешевше дизель в опті продавали у південних областях України – 48,5-50 грн/л. Найдорожче – у північному та центральному регіонах, де ним торгували в межах 50-52 грн/л.

Трейдери відзначають "нетипове збільшення попиту" на всі марки нафтопродуктів, зокрема бензин. Причин цього вбачають дві: активне використання генераторів; переформатування роботи найбільших роздрібних мереж країни – Привату та Укрнафти".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

"На даний момент ресурсу вистачає. Однак ситуація з наповненням ринку в наступні місяці може бути складною через брак пального за кордоном", - висловилися вони.

Проте українців попереджають, що зростання роздрібного продажу може призвести до низки проблем. Зокрема: збоях у графіках постачання; зменшення добових запасів. З цієї причини ціни на АЗС можуть дещо збільшитись.

Раніше ми писали про те, що українських водіїв попередили про новий штраф: не сідайте за кермо, якщо побачили це

Як повідомляв Знай.ua, вперше з початку війни: в Україні зросла середня зарплата, як змінився рівень безробіття