Від відключень електроенергії є деякі плюси. Незважаючи на всі очікування, у країні сильно знизилася злочинність за тиждень.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України у Telegram-каналі відомства.

За словами глави поліції Ігоря Клименка, протягом тижня з 23 по 30 листопада, більшу частину якої українці сиділи без електрики, в країні суттєво знизився рівень злочинності.

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

Це не може не тішити, але сумно, що це відбувається такою ціною.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"З 23 листопада, коли російські ракети завдали чергових збитків об'єктам критичної інфраструктури, поліція збільшила кількість нарядів на вулицях та посилила заходи безпеки на дорогах населених пунктів. Є результати. Кількість злочинів, зареєстрованих з 23 по 30 листопада, зменшилася на 16% порівняно з позаминулого тижня" - каже Ігор Клименко.

Крім того, кількість сповіщень про шахраїв теж поменшала як мінімум на 24%, крадіжок транспортних засобів на 23%, пограбувань на 3%.

Поліція, фото: вільне джерело
Поліція, фото: вільне джерело

Далі у Національній поліції України зазначили, що за час блекауту стало на 5% менше смертей на дорогах, що досить дивно. У темний час доби досить складно помітити пішоходів, тому їх просять носити світловідбиваючі елементи.

Поліція продовжує працювати на благо країни, а в підрозділах завжди громадяни можуть зарядити гаджети та зігрітися.

Нагадаємо, як автомобіль може врятувати вас у блекаут: вистачить і для ноутбука, і для побутової техніки

Раніше повідомлялося, що ходитимемо на відро: у Київраді готують українців до нових реалій у разі блекауту

Також, скільки потрібно буде страхового стажу пенсіонерам вже у 2023 році: лайфхаки, які допоможуть піти раніше