В Україні не падає попит на машини для ЗСУ, але люди дедалі менше завозять у країну автомобілі для себе через фінансову нестабільність.

Коли скасували нульову розмитнення, запитів про вибір авто було дуже багато. До фахівців зверталися з проханням підібрати чи не будь-яку машину, оскільки ввозити їх можна було без сплати податків.

Авторинок, скріншот: YouTube
Авторинок, скріншот: YouTube

"На ринку була паніка. Ажіотаж був такий, ніби ці машини роздавали безкоштовно. Ми не встигали не тільки виконувати замовлення на огляд авто в Німеччині та доставку в Україну. Ми просто не встигали проконсультувати всіх бажаючих", - згадує фахівець із добору автомобілів у Німеччині Сергій Біляченко.

Згодом європейці стали підвищувати ціни на машини, бо помітили величезний попит. Українці хотіли здебільшого бюджетні автомобілі – до 10-15 тисяч євро. Вони й дорожчали насамперед. Іноді щонайменше на 2 тисячі євро.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Нині попит на машини суттєво знизився. Люди відкладають покупку машини до найкращих часів. Попит на послуги з розмитнення у Києві влітку впав разів у 10. Багато хто продає машини і планує виїхати за кордон. Такі люди готові знижувати вартість та купити машину часто можна значно дешевше.

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Пікапи та джипи через високий попит за кордоном подорожчали. У Польщі, як кажуть самі волонтери, дешевше ніж 10 тисяч пристойного варіанту практично не знайти.

Натомість такі машини значно дешевші у Британії: через те, що кермо у них розташоване з правого боку, в Україні їх не розмитнити. Але військові охоче приймають такі машини до виконання бойових завдань. Їх дозволили не розтаможувати і везуть прямо на передову.

Воїни ЗСУ, фото: Facebook
Воїни ЗСУ, фото: Facebook

Toyota Hilux, Nissan Navara, Mitsubishi l200 – затребувані у ЗСУ моделі авто. Вони цінуються більше ніж інші пікапи, такі як Opel Frontera. У Європі вони й дорожчають, знайти добрий варіант непросто, каже Сергій Біляченко.

"Пікапи 4 на 4 – взагалі біда. Вони подорожчали у перші тижні війни, навіть не місяці. І подорожчали дуже сильно. Ми самі завозили багато таких машин на ЗСУ, допомагали іншим, хто робив збори. А раніше взагалі їх не возили - у нас їх не замовляли ні мисливці, ні рибалки", - сказав фахівець.

Раніше ми писали про те, як автомобіль може врятувати вас у блекаут: вистачить і для ноутбука, і для побутової техніки

Як повідомляв Знай.ua, будьте обережні з цим обладнанням у вашому будинку - може бути небезпечним: про що часто забувають