Для успішного проходження опалювального сезону Україні не вистачає приблизно 3 мільярди кубометрів газу, тому не виключено, що ближче до кінця зими може настати "газовий блекаут". Про це розповів новий голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов під час бесіди з послами G7 та Делегацією ЄС в Україні.

Глава "Нафтогазу" зазначив, що у сховищах не вистачає близько 3 мільярдів кубометрів газу, щоб успішно пройти опалювальний сезон. У вирішенні цієї проблеми Україна може розраховувати лише на допомогу партнерів, оскільки грошей для закупівлі такого обсягу блакитного палива просто немає.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Чернишов підкреслив, що дефіцит утворився внаслідок ракетних атак Росії на українські об'єкти газовидобутку. Через це національний газовидобуток скоротився відразу на третину, і як наслідок очікується великий недобір газу. Він додав, що газ в Україні потрібен не лише для опалення житла, а й для виробництва електроенергії, оскільки багато теплових станцій працюють на блакитному паливі.

Газова плита. Фото: скріншот youtube
Газова плита. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Внаслідок постійних обстрілів Росією української інфраструктури пошкоджено понад 300 енергетичних об'єктів та близько 450 км газових труб. До того ж, для вироблення електроенергії Україна була змушена використати додаткові обсяги вугілля та газу", - заявив глава "Нафтогазу".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, минулорічні субсидії зникнуть? З 1 грудня в Україні допомогу нараховуватимуть у новому форматі, що зміниться.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Гетьманцев розповів про підвищення тарифів: коли переглянуть вартість комуналки.