Стало відомо про те, чому в жодному разі не можна піднімати склоочисники взимку у вашому транспортному засобі. За ніч може спричинити неприємні наслідки.

Справа в тому, що безліч власників автомобілів звикли піднімати «двірники» навіть у випадку, якщо на вулиці немає сильного снігопаду. Все це для того, щоб вони не примерзли.

Каркас будь-якого «двірника» це по суті пружина, і якщо вона постійно притиснута до скла, вона починає втрачати свої властивості і слабшає за будь-якої температури. Однак, є все ж таки один момент, про який зазвичай всі забувають.

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Повідці, до яких кріпляться щітки "двірників", самі підтискаються до скла досить потужною пружиною. Ця пружина перебуває у напрузі постійно. Піднімаючи повідець "двірника" вгору, ви витягуєте пружину практично вдвічі, а потім залишаєте в такому положенні кілька годин.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Якщо постійно так робити, то наслідки будуть не приємними. Тому фахівці радять не піднімати і не залишати їх у такому положенні, яке по суті є сервісним.

Техогляд. Фото: Openbussines
Техогляд. Фото: Openbussines
Техогляд. Фото: Openbussines

На багатьох сучасних автомобілях можна підняти їх у вертикальне положення у притисненому до скла стані. Якщо такого не передбачено, можна просто включити їх, а також вимкнути запалення в момент вертикального положення. Це значно сильніше допомагає і практично не має наслідків.

Машина під снігом. Фото: Автознаток.
Машина під снігом. Фото: Автознаток.
Машина під снігом. Фото: Автознаток.

Нагадаємо, що вперше з початку війни: в Україні зросла середня зарплата, як змінився рівень безробіття

Раніше повідомлялося, що українських водіїв попередили про новий штраф: не сідайте за кермо, якщо побачили це

Також, чи надовго затримаються в Україні мокрий сніг та крижаний дощ: прогноз погоди