Україні загрожує два-три місяці турбулентності на паливному ринку. Це означає, що можливі проблеми з постачанням, а згодом і дефіцит.

Про це українців попередив директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн у Facebook.

Експерт зазначив, що зараз спостерігаються проблеми з постачанням пального. У різних країнах свої причини, проте, крім точкових проблем, є й спільні. Куюн заявив, що російську нафту заміняють іншими сортами, які переважно легші. Тобто вихід дизеля та авіагасу з неї менший.

Паливо, скріншот із відео
Паливо, скріншот із відео

"Із позитиву – збільшення випуску бензину, з ним ситуація на ринку набагато краща", - зазначив експерт ринку.

Популярні новини зараз
В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Всі ці проблеми призвели до зростання цін на послуги з перевезення палива по морю та суші. Премії трейдерів зросли на 70-80 дол. за тонну, тобто близько 3 грн. за літр.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

"Питання не в ціні, а в тому, щоб не було дефіциту. Тому що отримаємо і дефіцит, і космічні ціни. Цей період потрібно просто пройти, як ми свого часу пройшли набагато складніший етап перебудови ринку навесні. Тому що нам довелося замістити 100% довоєнних "джерел поставок, а Європі належить знайти "всього" 40%", - підкреслив директор Каюн.

Нагадаємо, в Україні з грудня значно зросла сума аліментів: кому і на скільки

Раніше ми писали про те, що в Україні хочуть підвищити акциз на тютюнові вироби.

Як повідомляв Знай.ua, пенсійний фонд отримав 12,6 млрд грн додаткового фінансування: чи радіти пенсіонерам