США зуміли обміняти американську баскетболістку Брітні Грайнер, яку було взято під варту у лютому 2022 року, після успішної багаторічної кар'єри у жіночій збірній Росії.

Її заарештували за звинуваченням у контрабанді заборонених речовин в аеропорту Московської області. І згодом її засудили до дев'яти років позбавлення волі, хоча вона дала свідчення про те, що масло каннабіса, знайдене в багажі, використовувалося з медичною метою. Лікарі в Аризоні рекомендували вживати його через сильні болі від спортивних травм.

Баскетболістка, скріншот: Youtube
Баскетболістка, скріншот: Youtube

Бріттні обміняли на росіянина Віктора Бута. Про це повідомляє CNN. А також Президент Джо Байден у Twitter, повідомивши, що вже поговорив із нею телефоном, поки вона була на шляху додому. Віктор Бут "Торгівець смертю" перебував в американській в'язниці з 2012 року, його засудили до 25 років позбавлення волі за звинуваченням у торгівлі зброєю (зенітних ракет), а також у змові з метою вбивства американців та надання матеріальної підтримки терористів. Він – радянський військовий.

Баскетболістка, скріншот: Youtube
Баскетболістка, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Проте варто врахувати, що іншого американця – Пола Уїлана – в угоді не було. Хоча Держдепартамент оголошував його неправомірно затриманим. Його Росія затримала у 2018 році, у московському готелі, за звинуваченням у шпигунстві. За що чоловік і був засуджений до 16 років позбавлення волі.

Баскетболістка, скріншот: Youtube
Баскетболістка, скріншот: Youtube

Нагадаємо, Путін шукає, куди бігти після поразки в Україні: вже купують нерухомість

Як повідомляв "Знай.uа", Каньє Вест перед виборами в США оголосив себе нацистом, і підтримав путіна з Гітлером: новий напад не витримав навіть друг Ілон Маск

Знай.ua писав, НАТО піде на історичний крок заради України: "Почнуть працювати вже скоро"