У половині грудня на українському ринку змінилися ціни на популярні фрукти та овочі. Споживачам розповіли, чи відбулося подорожчання.

Аналітики порталу "EastFruit" показали результати дослідження, виходячи з якого можна зрозуміти, як сильно змінилися ціни на фрукти та овочі в Україні.

Фрукти та овочі. Фото: Youtube
Фрукти та овочі. Фото: Youtube

Насамперед, Україна увійшла до п'ятірки найактивніших країн за кількістю розміщених пропозицій за тиждень.

Вартість овочів суттєво зросла. Незважаючи на вказане вище місце у рейтингу, було зафіксована недостатня пропозиція огірка, а це призвело до чергового зростання цін. Томати, болгарський перець та цвітна капуста теж не відстають і дорожчають.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Збільшився мінімальний рівень цін буряків та гарбуза. На даний момент подешевшала лише пекінська та брюссельська капуста, а також броколі. У сегменті зелені подорожчала зелена цибуля, але подешевшала петрушка. Розширився спектр цін реалізації кропу.

Ціни на фрукти не впали, а лише зросли. Максимально подорожчали груші та виноград, слідом за ними гранат та хурма. Зростали ціни на банан, апельсин та лимон. Навіть вартість яблук злетіла нагору.

Ціни торгових груп EastFruit Trade Platform та УкрОпт
Ціни торгових груп EastFruit Trade Platform та УкрОпт

Раніше ми писали про те, що за рік ціни стали надхмарними: на скільки зросли витрати українців на продукти

Як повідомляв Знай.ua, українці побачать нові ціни на паливо з початком новорічних свят: чекати на падіння чи стрибок

Також портал Знай.ua писав, чому подорожчало паливо: українцям із генераторами порадили заспокоїтися, а водіям – приготуватися